15.05.2015 20:29


Festival dobrého jídla a pití začíná již zítra v Olomouci

Autor: Lubomír Dohnal | Kurz: Online Stisk | Kategorie: Zpravodajství

Navštěvníci si tento víkend na olomouckém Garden Food Festivalu mohou pochutnat nejen na husích játrech, lanýžích, sushi či hmyzích specialitách, ale především na tradičních pokrmech kraje. 


Olomouc – Na první ročník regionálního festivalu dobrého jídla a pití zvou pořadatelé Garden Food Festivalu zájemce do Smetanových sadů v Olomouci. Návštěvníci budou moci o víkendu ochutnat menu dvaceti vybraných restaurací z Olomouckého kraje, vyzkoušet nabídku polévek místní menzy nebo okusit pokrmy polské a chorvatské kuchyně. Akce se zúčastní i moderátor pořadů o vaření Zdeněk Pohlreich. 

Cílem festivalu, jenž se již několik let koná v Praze, Brně či Plzni, je ukázat veřejnosti pokrmy místních kuchařů a nabídnout produkty regionálních výrobců, značek a farem. Na své si ale přijdou i lidé, kteří se v kuchyni nebojí experimentů. „Návštěvníci se seznámí s novými trendy ve vaření jako je hmyzí či molekulární kuchyně nebo takzvaný fusion cooking,“ uvedl jeden z organizátorů Pavel Vysloužil.

Na Garden Food festivalu předvede své kulinářské umění také mnoho profesionálních šéfkuchařů. Zdeněk Polreich a Roman Paulus z hotelu Alcron Praha budou vařit živě na pódiu. V sobotní lanýžové show se představí kuchař Radim Svačina. „Lidé také uvidí porcování obří mořské ryby, přípravu opravdové turecké kávy nebo správné servírování whiskey,“ řekl pořadatel akce Dušan Neumann.

Zájemci mohou vstupenky zakoupit ještě nyní v předprodeji za devětadevadesát korun, na místě zaplatí návštěvníci za vstup o čtyřitet korun více. Zajímavostí je festivalová měna grešle v hodnotě dvaceti pěti korun, která bude jediným platidlem na výstavišti. Za polévky si kuchaři účtují jednu až dvě grešle, za hlavní jídla pak dvě až čtyři.  

Klíčová slova: Garden Food Festival, Olomouc

Fotogalerie

Hodnocení příspěvku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 (1 - nejhorší, 5 - nejlepší)

Vkladání nových komentářů skončilo.