26.04.2019 14:41


Hmyz nasytí víc než maso, na evropském trhu jsou legální jen některé druhy

Autor: Kristýna Matute | Kurz: TV Stisk | Kategorie: Zažili jsme

Cvrček? Na másle. Saranče? Restované. Šváb? Smažený. Entomofágie, hmyzí kuchyně, je běžná na všech kontinentech kromě Severní Ameriky a Evropy. Češi mohou ochutnat jen některé druhy a to pouze na osvětových přednáškách, v Brně například na Velkém hmyzím večeru v Klubu cestovatelů. „Stejné druhy se chovají i pro zverimexy, ale jsou tam úplně odlišné hygienické standardy, než u chovu pro gastronomii,“ vysvětluje šéfkuchař Milan Václavík.

Autor: Kristýna Matute

.

Klíčová slova: hmyz, hmyznatalíři, entomofágie, Milan Václavík, Klub cestovatelů, hmyzí kuchyně

Fotogalerie

Hodnocení příspěvku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 (1 - nejhorší, 5 - nejlepší)

Vkladání nových komentářů skončilo.